Rewelacyjne  połączenie owoców i dobrego zielonego jarmużu to  filozofia mojego zielonego koktajlu. Do tego oczywista prostota wykonania, szybkość- sprawia, że zielony koktajl w tym wydaniu jest super dodatkiem do śniadania, lub może być samodzielnym posiłkiem jeśli zrobicie go odpowiednio więcej albo dodacie do niego Waszą ulubioną granolę.
Bomba witaminowa, źródło przeciwnowotworowe oraz skarbnica potasu i błonnika- jest zdrowy, co by tu dużo nie mówić. Zachęcam- zróbcie, a poczujecie się uzależnieni.
Dziś – w wyniku nieświadomego połączenia- stał się śniadaniowym  duetem idealnym z energetycznymi ciasteczkami, które również robi się migusiem.
Zielony koktajl- do dzieła!

Potrzebujemy (na jedną solidną porcję)

1 jabłko
-1 gruszka
-1 banan
-1/2 pomarańczy
-garść świeżego jarmużu
-opcjonalnie około filiżankę zimnej mineralnej wody

A robi się to tak:

-owoce obieramy ze skórek, kroimy na kawałki
-z pomarańczy wycinamy białe błonki, kroimy na kawałki
-owoce wrzucamy do blendera, możemy dodać odrobinę wody (jeśli blender potrzebuje jej do lepszej pracy) i mielimy
-dorzucamy jarmuż, mielimy na gładko
-wedle uznania dopełniamy woda mineralną dla uzyskania odpowiedniej dla nas konsystencji.

Na zdrowie!