Ugotowałam super smaczny jednogarnkowiec. Pełen witamin i znakomite źródło białka. Kilka składników, proste połączenie, aromatyczne przyprawy. I niedługim czasie mamy miseczkę pysznego obiadu. Taka potrawka z ciecierzycy to skarb. Zróbcie sobie na zdrowie. I zobaczcie jak bezproblemowo odważamy składniki- łyżeczką i kubkiem. Ot co!

Potrzebujemy: (na 2 porcje)

-kubek ugotowanej ciecierzycy
-kubek surowego jarmużu
-kubek surowego szpinaku
-1/2 kubka passaty pomidorowej
-1 drobno posiekana cebula
-sól, pieprz do smaku
-pół łyżeczki mielonego kminku
-pół łyżeczki suszonego cząbru
-pół łyżeczki mielonego ziarna kolendry
-pół łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki 
-1 łyżeczka brązowego cukru
-kilka łyżek oleju roślinnego

A robi się to tak:
– w sporym rondlu rozgrzewamy olej i szklimy cebulę, dodajemy przyprawy, mieszamy
-wrzucamy jarmuż i szpinak podsmażamy chwilę 
-dodajemy passatę pomidorową, cukier i próbujemy- możemy w tym momencie dodać więcej przypraw wedle upodobań
-na sam koniec wyłączamy gaz, dodajemy ciecierzycę i dokładnie mieszamy

Wcinamy z dobrym chlebem na zakwasie na szybko albo z ryżem.

Smacznego!