Ten przepis to istna petarda.
Ogórkowa musztarda myślałby kto! A czemu nie? Jest lekka, orzeźwiająca, delikatnie miodowa, pyszna!
Jako dodatek do kanapki czy składnik marynaty do warzyw- wyśmienita. Zapraszam

Potrzebujemy:

1 kg zielonych ogórków
100 g żółtej gorczycy
szczypta curry
mielony czarny pieprz
łyżeczka od herbaty miodu
pęczek drobno posiekanego koperku
1 mała cebulka drobno posiekana
3 stołowe łyżki octu jabłkowego

Gorczycę w miseczce zalewam ciepłą przegotowaną wodą, tak żeby przykryła ją całą, dodaję ocet, przykrywam folią i zostawiam na noc.
Następnego dnia blenduję gorczycę z miodem, przyprawami na gładko lub mniej gładko jak mam ochotę (można w razie potrzeby uzupełnić odrobiną przegotowanej wody)
Dodaję ogórki obrane ze skórki i starte na jak najdrobniejszej tarce (odsączone z wody zawartej w ogórkach), koperek, cebulę, mieszamy . Wkładamy do słoiczków i przechowujemy w lodowce.

Pyszka!