Uwaga, barwi usta. Pyszny koktajl fioletowy. Z jagodami, na które teraz mamy sezon, więc możemy szaleć do upadłego.
Świetny na śniadanie solo, jak i do muesli. Na pogodę jak i czarując słabszą aurę.
Pyszny, delikatnie słodki, choć bez dodatku cukru, aksamitny. I robi się chwilę. Polecam Wam serdecznie mój koktajl fioletowy. 

Potrzebujemy (na 2 porcje):

-1.5 szklanki mleka roślinnego  (u mnie migdałowe)
-2 suszone daktyle
-2 morele
-1 banan
-filiżanka jagód (poza sezonem mogą być mrożone)
-1/4 łyżeczki mielonego cynamonu

A robi się to tak:
-daktyle suszone namaczamy w zimnej wodzie na kwadrans, aby zmiękły
-obieramy banana, wrzucamy do blendera, dodajemy jagody i morele, miękkie daktyle, cynamon i na końcu mleko
-blendujemy na gładką masę, jeśli jest dla nas za gęsta, możemy oczywiście dodać więcej mleka

Pycha!